diumenge, 15 de novembre del 2009

Valoració/ Resum de la pràctica de Viquipèdia

A darrera pràctica de "Tic" varem estar treballant la Viquipèdia, que és una enciclopèdia lliure, és a dir, una enciclopèdia on tothom pot aportar el seu petit "grà de sorra", així que com que nosaltres no som menys... la pràctica que ens varen manar fer va ser fer una petita aportació a la viquipèdia.

Pensant, pensant varem decidir posar la paraula Ramon Llum a la Vikipèdia, allà varem veure que hi havia tot un llistat les seves principals obres però... algunes estaven marcades de color vermell i d'altres d'altres amb blau (les blaves tenien enllaços a altres pàgines, però les vermelles no tenien cap enllaç). En aquell moment varem decidir fer una entrada a l'obra de l'Arbre de la ciència, també varem voler fer una entrada a l'Arbre de filosofia d'amor però la cosa no va acabar del tot bé, primer ens pensàvem que era la mateixa obra així que ho vam publicar tot junt, després ens en vam adonar que no era la mateixa obra i en vam fer dos entrades però d'aquesta última tant sols en tenien una frase introductòria i un fragment de l'obra. Aleshores els de la vikipèdia ens van aconsellar que milloréssim l'entrada de l'Arbre de filosofia d'amor. Així que ens varem centrar en l'obra que sabíem que si que estava bé, en aquesta ens vam dedicar a fer una traducció de la mateixa entrada en castellà a la viquipèdia en català.

Finalment varem fer l'enllaç de l'obra amb la traducció més informació que vam trobar, fins aquí el primer dia, dies més tard, varem decidir fer els enllaços i adjuntar la imatge, però... no ho vam poder fer del tot perquè primera que no sabíem com "penjar" la imatge, i després varem voler fer enllaços a paraules però... poc més tard algú en el va treure tots. El següent dia ho varem tornar a intentar i... de moment no ens els han tret. A part varem poder "penjar" la foto (mèrit de la Soraya) agafant el codi html de la imatge i afegint-lo al html de l'entrada de l'Arbre de la ciència en català. I fins aquí la nostra petita aportació a la vikipèdia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada