dimarts, 10 de novembre del 2009

Pràctica amb el Gimp

Avui a classe hem aprés conceptes bàsics de la imatge digital (mapa de bits), on la imatge està composada per una àrea rectangular a partir d'una matriu de punts, els píxels. Les imatges digitals es caracteritzen per la grandària (amb els píxels horitzontals x píxels verticals), el pes (Bytes), la profunditat de color i la resolució (píxels x polsada).

La imatge digital doncs, la podem manipular a través de varis programes, entre ells l'Adobe Photoshop (que no és gratis) i el Gimp, el nostre protagonista, un programa d'edició d'imatges digitals gratuït, val a dir doncs que és un programa lliure. Tothom se'l pot descarregar des de SoftCatalà. Val a dir que no te tantes aplicacions com el Photoshop, però al menys és millor que el Paint.

A continuació us mostro unes petites pràctiques que he fet amb una imatge que m'encanta d'un linx que vaig trobar fa temps a Internet i que també el vaig utilitzar per fer el dibuix que ens va manar fer la Mercè Rossell. Aquesta té 800x600 píxels (JPEG).



En primer lloc, utilitzant l'eina del cutter, hem retallat un petit fragment de la imatge i l'hem desat amb un altre nom per poder-la diferenciar de la original sense perdre aquesta.



Després hem fet la pràctica dels píxels, aquesta consistia en reduir el nombre de píxels de la imatge, fet que ens permet que la imatge "pesi" menys, ocupi menys espai de memòria. Val a dir que jo personalment no veig gaire la diferència.



Com a última pràctica hem eliminat elements de la imatge utilitzant l'eina de clonar (tampó) i les de seleccionar rectangles i el·lipses, que copiarem per "dissimular" l'eliminació de l'element triat... En concret, en el meu cas he eliminat les lletres de la fotografia:


Què us sembla?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada