dijous, 26 de novembre del 2009
Diari del seminari: 26.11.09
Hem decidit també el dia que qedarem per poder-ho fer i la musica que utilitzarem: Enya, Only time.
dimarts, 24 de novembre del 2009
Diari del seminari: 24.11.09
han sortit idees molt interessants, centrant-nos més amb els sentiments que varem tenir en la realització de les diferents activitats, ens hem fet unes fotos de les cares i avera com o seguim plantejant, fins aquí el primer dia de creació de la presentació.
dissabte, 21 de novembre del 2009
Anem a l'Auditori

Actuen per coordinar, crear espais d’intercanvi, dinamitzar, promoure, incitar, acompanyar la reflexió, la renovació i el canvi de tot allò relacionat amb l’educació musical a Catalunya.
Volen que la música toqui l’ànima de cada persona que vagin als concerts, que impacti, que emocioni, i que tothom se senti capaç de gaudir-ne sense necessitat de saber-ne. Podríem dir que L’Auditori Educa és una escola d’escolta.
La consolidació del projecte educatiu desenvolupat en aquests 8 anys de l’Auditori:EDUCA porta una ampliació d’horitzons, amb col•laboracions noves amb altres Serveis Educatius d’Espanya i Europa als quals esten aportant idees des de la nostra experiència.
En aquest context us presento la 9a Temporada del Servei Educatiu de L’Auditori .
Corda i descorda és un concert amb cinc escenaris. Els protagonistes (dos violins, una viola, un violoncel, un contrabaix i una guitarra) es mouen entremig del públic i li deixen descobrir les diferents sonoritats dels instruments de corda mitjançant la música, la màgia, la comicitat i la imaginació. Durant el concert es podrà sentir un repertori variat que engloba des de les cançons tradicionals catalanes al blues passant per grans pilars de la música clàssica com Mozart, Shubert, Brahms i Bartók.
En aquest tohom hi va anar divendres, però jo com que treballava i vaig anar amb la meva parella. Clar està, que als caps de setmana excurcions amb escoles... no n'acostumen haver, així que em va tocar anar al mateix concert però dirigit a famílies.
divendres, 20 de novembre del 2009
Visita a l'escola Joan XXIII
És una fundació promoguda pels Jesuites amb la finalitat de crear un centre de formació de qualitat i obert al barri.
Un cop allà, ens varen fer una presentació sobre el funcionament de l'escola, la convinació que feien entre el sistema educatiu i les noves tecnologies., és a dir, les TIC. Després de la presentació vam fer una petita "ruta turistica" per l'escola, en concret per veure el funcionament dels infants amb "el món dels ordinadors" i seguidament, una visita pel que era la antiga "piscinadel barri" que ara era un centre obert al barri, allà hi havia de tot, per fer gravacions, per conectar-te a internet, llocs per fer treballs en equips...
Centrant-nos ja més al que és l'educació infantil (3-6 anys), ens varen explicar que aquesta institució privada té com a objectiu quatre tipus de caràcters propis del centre:
- Acadèmic: aprendre a aprendre (motivar el desenvolupament de les facultats internes dels alumnes per tal que siguin capaços d’estudiar i comprendre).
- Personal: aprendre a ser (un creixement integral de la persona).
- Social: aprendre a conviure.
- Cristiana: aprendre la religió (cultivar la vida interior).
dimecres, 18 de novembre del 2009
Activitat educativa fora de l'escola: Anem al cosmo caixa, "al Click"
Al Clik i al Flash, els més menuts faran grans descobriments i observaran tota mena de fenòmens. L'objectiu fonamental es despertar la curiositat per la ciència a través dels jocs.
Clik
La sala del Clik, per a nens i nenes de 3 a 6 anys, és un espai interactiu on el joc, l'observació i la deducció esdevenen eines per a la descoberta. A través de les olors, les sensacions tàctils, les bombolles o les màquines, aquest espai pretén despertar la curiositat dels més petits pel món de la ciència i estimular la seva actitud experimental. Acompanyats dels adults, en grups escolars o en família, els nens i nenes viuran la seva primera aproximació a la ciència.
Experimenta amb els miralls, els calidoscopis i les lupes. Entra al bosc de les sensacions. Dirigeix la màquina orquestra.
Flash
Una gran sala amb mòduls interactius pensats per estimular la curiositat per la ciència als nens i nenes de 7 a 9 anys i obrir-los les portes del coneixement científic. Cada mòdul els presenta la vivència d'un fenomen, la introducció a una llei natural o el coneixement d'una tècnica.
A través de l'experimentació, el raonament i el diàleg, descobriran diferents aspectes de la ciència i del món que els envolta: la construcció, l'entorn natural, l'exploració dels éssers vius, l'electricitat i les noves tecnologies.
- Modela el paisatge
- L'Animalàrium
- La màquina elèctrica
- L'observatori
- I molt més
dimarts, 17 de novembre del 2009
"Dansa de fades i follets" El món de les fades i els follets a través de les col·leccions del MNAC

Durant la visita, podíem observar 5 obre d'art on totes s'hi entreveia una caire màgic.
Començava la visita amb l’explicació de la fada “goteta d’aigua” que l’havíem d’anar a despertar, un cop la trobàvem ens feia una breu explicació del món on ella pertanyia i tornava a dormir, l’educadora ens deia que no podíem fer soroll perquè sinó les fades i follets s’espantarien i no els veuríem. Aleshores és quan s’intentava que tothom comences a introduir-se en aquest món màgic a traves de la història d’un follet que despertava la fada Aurora amb les seves flautes, representa que la fada Aurora crida el dia i fa fora la nit així que més tard aquesta despertava tots els esser vius del bosc tirant flors, caminant com si toquéssim les flautes ens varem trobar amb la segona obra, on hi havia la fada Aurora tirant flors, el seu fill, Zèfir, bufant-la perquè voles, la fada de la rosada tirant aigua (perquè s’acabessin de llevar-se aquells que no s’havien despertat) entre d’altres, tots ells amb una història entre lligada.. En aquell moment tornava el joc de participar, en varem asseure tots al terra amb els ulls tancats i quan els varem obrir estàvem coberts de flors (representava que la fada Aurora havia vingut a despertar-nos), i així anar fent de cada obra, fent petites reflexions on hi participava tothom i que realment acabaves amb la solució de més o menys totes les preguntes sense adonar-te’n.
Cada vegada imitàvem un esser diferent per anar d’una obra a l’altre, fins i tot en l’obra del bocs fantàstic on hi trobàvem els nans, varem fer un joc on en posaves com si fossis un arbre i triaves si volies ser arbre o nan i quant la guia en tocava el cap amb la vareta màgica de la fada Goteta d’aigua, et converties en el que havies triat. Tot seguit varem anar a l’espai de taller on ens va ensenyar unes corones que feien amb els infants i una dansa recordant tots els protagonistes que havíem vist durant la visita.
Crec que la visita en si dirigida a un públic infantil estava bastant ben aconseguida, però vaig trobar a faltar posar-li una mica més de màgia ja que aquest dona molt de si, no vaig entendre el perquè tirava flors una fada quan en realitat sempre ens han explicat que les fades i follets són els essers encarregats de protegir el bosc i cuidar-lo... així que no em va acabar d’agradar. Quan varem veure l’obra de Joan Brull crec que no va saber treure’n tot el suc que s’hi podia treure d’aquella obra. A part, jo no veia ben bé el que deia, si que veia la lluna, el bosc, el llac, les fades, però jo veia les fades sobre una fina capa de verd on hi havia un desmai i la guia deia que no, que estaven volant sobre el llac... Finalment quant varem anar al taller a fer la dansa, vaig pensar que la idea de la dansa era molt bona i la música també era molt maca, però es va fer pesat i avorrit, la dansa no era gaire elaborada era mes aviat sosa i llarga, molt llarga.
Us adjunto el treball de Llenguatge visual i plàstica:
dilluns, 16 de novembre del 2009
Sortida al Natupark
Natupark és un nou concepte d’activitats a l’aire lliure. Combina diversió i aventura en un entorn natural. Proposa a tot el públic en general l’oportunitat de que gaudeixin de la diversió que els circuits especialment dissenyats els hi ofereix. Entreteniment i a la vegada educació i aprenentatge. Utilitzar Natupark com una activitat que suposa sobretot contacte amb la natura i respecta pel medi ambient. Aquest promociona les seves activitats per a escoles. És una bona manera per superar, confiar en les pròpies habilitats, i destresa en la realitat i no en simulacions com a l'escola.



diumenge, 15 de novembre del 2009
Valoració/ Resum de la pràctica de Viquipèdia
Pensant, pensant varem decidir posar la paraula Ramon Llum a la Vikipèdia, allà varem veure que hi havia tot un llistat les seves principals obres però... algunes estaven marcades de color vermell i d'altres d'altres amb blau (les blaves tenien enllaços a altres pàgines, però les vermelles no tenien cap enllaç). En aquell moment varem decidir fer una entrada a l'obra de l'Arbre de la ciència, també varem voler fer una entrada a l'Arbre de filosofia d'amor però la cosa no va acabar del tot bé, primer ens pensàvem que era la mateixa obra així que ho vam publicar tot junt, després ens en vam adonar que no era la mateixa obra i en vam fer dos entrades però d'aquesta última tant sols en tenien una frase introductòria i un fragment de l'obra. Aleshores els de la vikipèdia ens van aconsellar que milloréssim l'entrada de l'Arbre de filosofia d'amor. Així que ens varem centrar en l'obra que sabíem que si que estava bé, en aquesta ens vam dedicar a fer una traducció de la mateixa entrada en castellà a la viquipèdia en català.
Finalment varem fer l'enllaç de l'obra amb la traducció més informació que vam trobar, fins aquí el primer dia, dies més tard, varem decidir fer els enllaços i adjuntar la imatge, però... no ho vam poder fer del tot perquè primera que no sabíem com "penjar" la imatge, i després varem voler fer enllaços a paraules però... poc més tard algú en el va treure tots. El següent dia ho varem tornar a intentar i... de moment no ens els han tret. A part varem poder "penjar" la foto (mèrit de la Soraya) agafant el codi html de la imatge i afegint-lo al html de l'entrada de l'Arbre de la ciència en català. I fins aquí la nostra petita aportació a la vikipèdia.
dissabte, 14 de novembre del 2009
Wiki
Miran, miran he trobat una imatge al bloc de la Soraya Rodriguez que es veu molt clar el qu és perquè precisament és el que utilitzem nosaltres com a grup, on també i deixa uns petits apunts:

També hi ha una wiki anomenada aulawiki21, on l'autor pretén recopilar articles, experiències, recuros i eines que podem enquadrar en la web educativa 2.0.
divendres, 13 de novembre del 2009
Diari del seminari: 12.11.09
Dijous passat aparts dels contes, vam estar comentant les reflexions que havíem extret de la pel·lícula "Billy Elliot", tot relacionant-ho amb un article que ens havia passat la nostra mestra d'educació física la Sara Figueres. En van sortir de molt interessants.
dimecres, 11 de novembre del 2009
Documents del Google: Cap d'any a una casa rural
Primer ens hem dividit en grups d'unes 6 persones i ens hem organitzat per preparar alguna activitat comuna, en el nostre cas per quedar per celebrar el cap d'any.
Presentació de l'activitat Google docs:
Full de càlcul (Form):
Formulari
Quadro del formulari
Us deixo també el petit escrit que varem compartir per poder organitzar la "sortida" de cap d'any.
dimarts, 10 de novembre del 2009
Pràctica amb el Gimp
La imatge digital doncs, la podem manipular a través de varis programes, entre ells l'Adobe Photoshop (que no és gratis) i el Gimp, el nostre protagonista, un programa d'edició d'imatges digitals gratuït, val a dir doncs que és un programa lliure. Tothom se'l pot descarregar des de SoftCatalà. Val a dir que no te tantes aplicacions com el Photoshop, però al menys és millor que el Paint.
A continuació us mostro unes petites pràctiques que he fet amb una imatge que m'encanta d'un linx que vaig trobar fa temps a Internet i que també el vaig utilitzar per fer el dibuix que ens va manar fer la Mercè Rossell. Aquesta té 800x600 píxels (JPEG).
En primer lloc, utilitzant l'eina del cutter, hem retallat un petit fragment de la imatge i l'hem desat amb un altre nom per poder-la diferenciar de la original sense perdre aquesta.

Després hem fet la pràctica dels píxels, aquesta consistia en reduir el nombre de píxels de la imatge, fet que ens permet que la imatge "pesi" menys, ocupi menys espai de memòria. Val a dir que jo personalment no veig gaire la diferència.

Com a última pràctica hem eliminat elements de la imatge utilitzant l'eina de clonar (tampó) i les de seleccionar rectangles i el·lipses, que copiarem per "dissimular" l'eliminació de l'element triat... En concret, en el meu cas he eliminat les lletres de la fotografia:

Audacity
Durant la pràctica, primer varem fer algunes proves de veu (gravant amb micròfon modificant-les amb l'Audacity).
Seguidament varem obrir la cançó que havíem portat en format MP3, aleshores començava realment la pràctica, varem seleccionar la part que ens interessava, i varem començar a investigar i fer proves amb aquest (fàding de final, silenci, fàding d'inici).Més tard, vam gravar en una altra pista el títol de la cançó i vam encaixar-lo al fragment de silenci de la cançó. Per acabar, vam exportar la pràctica en format MP3 i el vam penjar a goer. Per poder així aconseguir el codi embed que ens permet penjar-ho al bloc.
Diari del seminari: 10.11.09
A la propera sessió de seminari comentarem tot allò que haguem tobat interessant de la pel·lícula i l'article que ens ha passat la Sara Figueres.
"You can get it if you really want"
Val a dir que és una pel·lícula preciosa!
dilluns, 9 de novembre del 2009
Dos entorns per a l'educació infantil
diumenge, 8 de novembre del 2009
Presentació i valoració de Blogosfera
Com va funcionar col·lectivament?
Com bé sabeu es tractava d'anar fent entrades al bloc i comentaris als blocs de la resta on veiesim allò que ens interessava doncs bé:
- Primer va començar la Soraya amb una introducció al tema dels "jocs educatius a Internet", centrant-se en els "jocs de música interactius".
- Desprès jo vaig fer la meva petita aportació al bloc amb el tema de "jocs de ciències naturals interactius" tot fent un comentari al bloc de la Soraya perquè si li interessava que s'ho mirés. Comentari que val a dir, va tenir resposta.
- Més tard la Mariona que es va centrar en els "jocs de lògica interactius" on em va deixar un comentari la bloc i jo li vaig respondre donant-li les gràcies.
- Seguidament la Sílvia a la Mariona, amb l'aportació dels "jocs d'anglès interactius".
- I ja per acabar, la Lídia que es centrà en els "jocs per conèixer món interactius" on hi va deixar un comentari al bloc de la Sílvia, de tal manera que totes quedàvem connectades en certa manera.
Diari del seminari: 06.11.09
dijous, 5 de novembre del 2009
Conferència Ana del Barrio (21.10.09): "Millorant la qualitat professional mitjançant comunitats d'aprenentatge crític i estratègies de la diversitat"
(com podeu observar he tret el power-point de la conferència del bloc de la Soraya Rodrigez)
A continuació he penjat el meu treball: "De la reflexió personal a la crítica en equip". En aquest faig una breu explicació del contingut de la conferència i una petita descripció de les estratègies comunicatives de la conferenciant Ana del Barrio:
De la reflexió personal a la crítica en equip
dimecres, 4 de novembre del 2009
Diari del seminari: 03.11.09
Primer va començar la Miriam, el conte era completament diferent al que podriem dir que estem acostumats, va ser més del tipus el que havia explicat la Roser al seu dia. Aquest tractava d'un joc de tres colors amb pintura plàstica on podries comprovar que a través de "punts" pots fer moltissims dibuixos, i on tothom pot dibuixar, sense tenir por de no saber-ne com era el cas del nostre amic en Bernat. Val a dir que per ser una noia aparentment tímida o va fer molt bé i com si ho haguès fet tota la vida. Més tard va ser el torn de la Lídia que va explicar el conte de La Caputxeta vermella amb l'ajuda d'un conte il·lustrat. Segons el meu parer crec que li haguès anat millor sense el conte ja que sola ja s'en sortia de sobres i el conte més aviat la feia liar-se i posar-se nerviosa, però es veia que ja està acostumada a explicar contes igual que la Silvia en el seu dia, apart en els moments que va tenir podiem dir "petits entrebancs" no s'hagués notat si no s'hagués posat a riure però d'aquesta manera també va aconseguir que fos una sessió més divertida.
Tot seguit l'Imma ens va mostrar tot de fòrmules per acabar i començar els contes com podrien ser:
- Fa molt de temps quant les furquilles portaven faldilles i els ganivets es tiraven pets (faquesta ormula l'utilitzava jo des de feia temps).
- Diuen els llibres...
- Conten els savis...
- En un racó de món on tenia nas tothom...
- Bet aquí un poble, poblas on ningú tenia nas...
- Bet aquí en aquell temps on de la palla en feien fems ...
- Fa molt de temps quant els ocells tenien dents...
A continuació us adjunto un enllaç on trobareu moltes més fòrmules que suposo és d'on ho va treure l'Imma. FÒRMULES PELS CONTES.
Finalment cadascú va agafar un conte que l'Imma anava repartint. Aquests eren dins una caixeta on deia contes d'un minut, la caixeta tenia una "palanqueta" per donar corda i feia música durant un minut, és a dir, la durada del conte, aquest exercici servia per practicar la lectura en veu alta ja que avui teniem una "prova" de lectura a l'assignatura de comunicació. Que val a dir, crec que ens ha sortit prou bé a tots.