dilluns, 7 de desembre del 2009

Mapes conceptuals

Aquest cop el que hem treballat a sigut la els mapes conceptuals, com bé sabem, tots els mapes conceptuals parteixen d'un mateix concepte i mica en mica anem n'anem afegint d'altres relacionats amb aquest i units, la peculiaritat que tenen aquest és l'impacte visual que produeixen a part estan ordenats jeràrquicament ja sigui amb lletra més gran, colors, preguntes amb respostes... Així doncs a classe hem intentat fer un mapa conceptual d'un text d'un sopar de nadal (extret del suru de gestió). Per crear el mapa conceptual varem utilitzar el programa CMapTools, que com de costum és un dels programes que utilitzem que també és gratis descarregar-lo.

Hem arribat a la conclusió que per poder fer un bon mapa s'han de seguir uns passos, primer mirar quins són els termes més importats i començar a relacionar conceptes. Un cop fet el mapa l'haviem de guardar, i per guardar-lo clicaves a Fitxer - Desa el camp - My Cmaps, i es guarda com a Cmap d'aquesta manera ho podies modificar, però per altra banda ho podies guardar com a imatge clicant a Exporta el Cmap com a - Fitxer d'imatge en aquest cas no es podia modificar (jo ho vaig guardar de la segona manera així ho podia penjar aquí com si fos una imatge normal).

A continuació us deixo el text del mapa conceptual per avera si ho enteneu tot millor:

Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'avia Maria, ella fa el sopar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'Àvia ja es gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc. En el sopar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al llarg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a NewYork. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista. La meva germana, la Maria també ve al sopar, i aquest any ho fa amb el seu fil, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos. El sopar comença puntualment a les 10 de la nit i acaba sempre a la mateixa hora, a les 12.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada