dilluns, 21 de desembre del 2009

JClic

En aquesta pràctica hem treballat el programa JClic. Per explicar de què tractava la pràctica, abans s'ha d'explicar unes quantes coses:
  • JClic Author és un programa lliure que permet als educador crear els seus propis jocs interactius i totalment personalitzats.
  • El clic és una web del xtec que dóna suport al programa Jclic, un programari lliure i, com tots, te'l pots descarregar gratuitament, amb aquest programa pots crear diferents activitats, en definitiva, un projecte Jclic és un conjunt d'activitats, com per exemple: el trencaclosques, sopa de lletres, etc.
  • Per altra banda, per utilitzar les activitats Jclic s'ha de tenir instal.lat el Java.Per crear les activitats varem utilitzar unes imatges amb fruites (macedona, platans, pomes i taronges), extretes del disc local (T) on hi ha material vari d'en Jordi Simon. A part, auquestes activitats les pots fer amb qualsevol foto que tinguis depenent del com la vulguis enfocar (de vegades cal retocar les imatges abans i penjar-les ja sigui amb el GIMP, photoshop...).
  • Per crear necessitarem el programe JClic Autor.

Doncs bé, hem creat 4 activitats (amb extensió Jclic.zip) totes elles relacionades amb les fruites que he anomenat anteriorment:
  • Trencaimg
  • Trencatxt
  • Associatxt
  • Associaimg
El primer que hem fet ha sigut copiar a l'escriptori una carpeta amb les imatges que necessitàvem (cal recordar que nosaltres hem utilitzat 3 espais, LOCAL, WEB i el BLOC). Després hem creat un projecte nou, per poder-hi fer les activitats progremades. Les activitats del "trencaimg i la del trencatxt" consisteixen en dos puzzles d'intercanvi, la primera amb imatge i la segona amb una frase; encanvi, les activitats del "Associatxt i associaimg" com diu el nom, eren d'associacions simples.
Un cop creat el projecte, hem introduït les imatges i escrit les paraules corresponents i acte seguit, hem definit les seves opcions bàsiques, entre elles els missatges que apareixeran a l'activitat (tant com a enunciat com a resolució)..Així amb cada activitat tot unificant'ho amb el mateix fons, tipus de lletra i mida. Hem fet una petita comprovació per si tot estava correcte (jugant al jocs) i l'hem guradat. Ara ve, per guardar el projecte ho ghem fet com una pàgina web. (amb el blink) El arxiu que tenim a l'ordenador doncs, és un arxiu en format fruites.html i un altre amb jclic.zip.

Com que cadescú el té penjat a la web del blink a l'escola educació infantil 1 a l'apartat de webs, s'obre la carpeta i alla hi apareix el nom de tots aquells que ho han penjat, així doncs és una manera fàcil d'accedir-hi i poder-hi jugar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada