dimarts, 20 d’octubre del 2009

Diari del seminari: 20.10.09

Avui hem començat la sessió com està estipulat, és a dir, hem començat amb el resital de contes. El primer conte explicat ha estat el de la Roser, "El gegant de guix", era un conte que no havia sentit mai i m'ha sorprès, en aquest cas si en algun moment "s'equivocava" no passava res perquè ningú el sabia. Així que l'he buscat per Internet i aquí us el deixo per si el voleu llegir. http://www.edu365.cat/primaria/contes/contes_spc/gegant/index.htm . Al acabar l'explicació hem fet un petit debat sobre la manera que ho ha explicat i la veritat és que ho ha fet molt bé, llàstima dels nervis que l'han traït una micona al quedar-se en algun moment puntual en blanc, però ha sabut captar l'atenció de tothom, tal ha sigut que hem pogut reprofuir tot el conte entre tot dient cadascú un trosset de conte. Després hem fet una pràctica d'aixecar-nos un a un per veure que realment no és le mateix explicar un conte estan assegut que estan dret. El segon conte ha estat el de la Xènia, en aquest cas ha explicat el de "la rateta que escombrava l'escaleta". La Xènia també l'ha sabut explicar de manera entenedora, m'ha faltat una mica la cantarella tan repetitiva que tothom té tan interioritzada dins seu "arteta, rateta, tu que ets tan boniqueta, què et voldries casar amb mi, jo que sóc tan bon fadrí?"però el fet és que ha seguit el fil d'un llibre on només ho deia en el cas del porquet, deixant de banda aquest petit detall, però el fet és que ha seguit el fil d’un llibre on només ho deia en el cas del porquet. Deixant de banda aquest petit detall, també ha sabut captar l'atenció de tot el grup.

Un cop explicats els contes del dia, ens hem separat amb parelles per comentar aquells assajos i escenes que ens han captivat més, al igual que aquelles cites que ens han cridat més l'atenció. Després hem fet una posada en comú on tothom anava participant dient aquelles escenes que els havien agradat més, no se com hem acabat parlant de vivències personals, entre morts de parents, autonomia que teníem, sobreprotecció dels pares... ha sigut nolt interessant.

Ja apunt d'acabar, gairebé els últims 5 minuts, l'Anna ha llegit una noticia que ha trobat al diari avui, a tothom li ha xocat d'una manera o altre ja que es tractava d'una noticia on en una escola es prohibia qualsevol mostra d'afecta davant dels infants (abraçades entre amics si, però no entre parelles). Si la trobo us l'adjuntaré per tal que pogueu donar la vostra opinió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada