diumenge, 18 d’octubre del 2009

Diari del seminari: 06.10.09

El dimarts varem començar com haviem decidit dies anterior que començaríem d'ara a endevant. Així doncs, primer vam fer l'explicació de contes: primer l'Anna va explicar el conte de "Els tres porquets" amb facilitat i emoció (podriem dir que es notava que el tenia ben dominat). Després la Silvia va explicar el de " La llebra i la tortuga", però va canviar la tècnica, és a dir: va passar unes fotocòpies per tothom i el va anar llegint, més tard la Imma (tutora del seminari) li va demanar avera si podia tornar-lo a explicar però aquest com sense llegir, segons el meu paré, crec que em va captar més l'atenció quan el va explicar sense llegir.
El problema que varen tenir tan la Silvia com la Anna és que no s'havien com acabar la història així que l'Imma va obrir un "devat" perquè tothom fes la seva aportació de maneres d'acabar el contes.

Un cop acabat el recital de contes que inicia el dia a dia del seminari, vam parlar d'un recull de notícies sobre els premis d'educació. http://paper.avui.cat/societat/detail.php?id=176153 i http://www.elpunt.cat/noticia/article/-/-/88658.html en són dues de les noticies que ens va donar l'Imma en un recull fet per ella de la noticia:" els premis de Catalunya d'Educació" , que es varen donar el 5 d'octubre (dia mundial dels docents).

Parlant dels premis vam acabar parlant de la Blanquerna, el perquè es diu Blanquerna? qui era Ramon Llull?. Al parlar de Ramon Llull l'Imma es va sorprendre que gairebé ningu sabia res, jo vaig fer algunes aportacions que recordava d'anys enrera, per no haver d'explicar altre cop tot al detall sobre Ramon llull he trobat un pàgina que en fa un petit resum: http://quisestlullus.narpan.net/ va ser graciós el moment que parlavem sobre Blanquerna perquè en lloc de dir que era el protagonista d'una novel.la idealista de Ramon Llull, el qual conduïnt la seva vida mitjançant de seva vocació religiosa, intenta alcançar la perfecció espiritual, no recordo qui però va dir que era la seva amant i ens varem fer un far de riure al saver bé la veritat. La veritable obra de Ramon Llull s'anomena " Llibre d'Evast e Blaquerna" (per a qui li pugui interessar).

Ja per acabar, vam parlar del Bloc, en concret el bloc al seminari. I és que hem d'utilitzar el bloc com a diari del seminari pero podre-hi escriure tot allò que hem pogut compartir, reflexions, experències, anècdotes, noticies... clar estar que és una manera de practicar l'assignatura tan costosa del TIC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada